Професійна взаємодія психолога в умовах закладу дошкільної освіти - isp200 isp200 (Особлива дитина: навчання і виховання, 2021)
Встановлено, що в процесі адаптації практичного психолога до умов конкретного закладудошкільної освіти в нього складається певна система стосунків з учасниками педагогічногопроцесу: адміністрацією, педагогами, дітьми та їх батьками. Констатовано, що професійнівзаємини надалі впливатимуть на загальну ефективність діяльності психолога, томувимагають від нього особливої уваги. Визначено, що діяльність практичного психологадетермінована рамками дошкільного середо вища і багато в чому задається тією соціальною,родинною та педагогічною системою, у якій реально перебуває дитина з особливимиосвітніми потребами. Доведено, що перші кроки психолога в дошкільному колективі –період відповідальний і важкий. Від того, як фахівець себе зарекомендує, залежитьуспішність його подальшої роботи з усіма учасниками соціально-психологічної взаємодії.Ключові слова: практичний психолог, заклад дошкільної освіти, психологічна діяльність.