Практичний психолог у закладі дошкільної освіти: завдання та зміст психологічної діяльності - isp200 isp200 (Особлива дитина: навчання і виховання, 2021)
Встановлено, що нині практичний психолог закладу освіти сприяє формуваннюпсихологічної готовності учасників освітнього процесу до взаємодії в інклюзивномусередовищі з дитиною з особливими освітніми потребами. Визначено, що основниминапрямами діяльності практичного психолога в закладі дошкільної освіти мають бути:психопрофілактика, психодіагностика, психокорекція та психологічне консультування, якітісно пов’язані між собою і становлять єдину систему психологічної допомоги. Доведено,що практичний психолог, який працює в закладі дошкільної освіти, має займатися роботою,яка так чи інакше, більшою або меншою мірою пов’язана з усіма напрямами психологічноїдопомоги. Констатовано, що найважливішим принципом психологічної практики є безумовнацінність внутрішнього світу кожного дошкільника, пріоритетність потреб його розвитку.