ВНЕСОК ПРОФЕСОРА ОЛЕКСАНДРА ЩЕРБИНИ В СТАНОВЛЕННЯ ВІТЧИЗНЯНОЇ ТИФЛОПЕДАГОГІКИ До 150-річчя з дня народження - Вадим Кобильченко; Дар’я Супрун; Микола Супрун (Особлива дитина: навчання і виховання, 2023)
«Нема пророка у своїй Вітчизні!». Цей гіркий біблійний вислів часто спадає на думку, коли читаєш біографії багатьох гідних синів нашої країни. В цьому ряду видатних особистостей чільне місце належить нашому співвітчизнику професору Олександру Мойсеєвичу Щербині (1874-1934 р.р.). Стає прикро, коли дізнаєшся, що західний науковий світ іще у 20-30 роки мав можливість ознайомитись із працями О. М. Щербини, а колишня радянська загальна й спеціальна психолого-педагогічна преса обмежувалась тільки окремими публікаціями його праць у періодичних виданнях