Рання діагностика синдрому госпіталізму в дітей із ДЦП - isp200isp200 (Особлива дитина: навчання і виховання, 2021)
Висвітлено проблему ранньої діагностики синдрому госпіталізму в дітей із дитячим церебральним паралічем (ДЦП), розгляду причин його виникнення. Відповідно до поставленої мети висвітлено важливість ранньої діагностики синдрому госпіталізму в дітей із ДЦП. Наведено основні діагностичні методики, за якими визначається ризик виникнення синдрому госпіталізму у дітей раннього віку з ДЦП. Обґрунтовано актуальність ранньої діагностики синдрому госпіталізму, що надасть змогу попередити появу вторинних відхилень, запобігти незворотним наслідкам у розвитку хворих дітей з ДЦП.